dinsdag, november 15, 2005

OVENSCHOTEL MET AUBERGINE

Ingezonden door de linksbek:

BENODIGDHEDEN:

  • 1 FIJNGESNEDEN UI
  • 2 FIJNGESNEDEN KNOFLOOKTEENTJES
  • 2 EETLEPELS OLIJFOLIE
  • 500 GRAM RUNDERGEHAKT
  • ZOUT EN PEPER
  • 1 THEELEPEL TIJM
  • 1 AUBERGINE
  • 2 VLEESTOMATEN OF TROSTOMATEN
  • 1 MOZZARELLAKAASJE
  • PUREE
  • 1 THEELEPEL BASILICUM

Verwarm de oven voor op 225 gr.C. verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tijm. Doe het gehakt over in een met olijfolie licht ingevette ovenschaal. Snijd de aubergine, tomaten en mozzarella in dunne plakken en leg ze in laagjes op het gehakt. Maak de puree zelf van aardappelen of 1 doosje maggi puree voor ovenschotels. Meng de basilicum erdoor. Spreid de puree uit over de ovenschotel en trek er met een vork ribbels in. Zet het gerecht ruim een half uur in de oven, zodat het goudbruin en gaar is.